ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Yıldızlar Süper,1.inci ve 2. Ligi Talimatı

Yıldızlar Süper,1.inci ve 2. Ligi Talimatı

Tarih 06/Aralık/2010, 15:49 Editör Editör 1

2009-2010 Sezonu Yıldızlar Süper,1.inci ve 2.lig Talimatı için şöyle;

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

 YILDIZLAR GÜREŞ LİGLERİ TALİMATI

2009-2010 SEZONU

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

AMAÇ:

Madde-1:Bu Talimatın amacı Türkiye Yıldızlar Süper, I. ve II. Güreş Liglerin de  yer alan  kulüpler arasında yapılacak güreş müsabakaları, müsabaka sonuçlarının tescili ve bu faaliyetlerin Uluslararası kurallara uygun olarak yönetimi konusunda uygulanacak usulleri belirlemektir.

 

KAPSAM:

Madde-2:Türkiye Yıldızlar Süper, I. ve II. Güreş Liglerinde yer alan kulüpler arasında yapılacak bütün resmi ve özel müsabakaların yönetimi ve meydana gelecek her türlü itirazın karara bağlanması ile kulüpler ve kulüp mensuplarının uyması gereken kuralların belirlenmesinde bu talimat hükümleri uygulanır.

 

DAYANAK:

Madde-3: Bu Talimat, 3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 9 uncu maddesi, 14/07/2004 gün ve 25522 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özerk Spor Federasyonları Çerçeve Statüsü ile 22 Kasım 2007 gün ve 26708 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Güreş Federasyonu Ana Statüsüne dayanılarak hazırlanmıştır.

 

TANIMLAR:

Madde- 4: Bu Talimatta geçen;

Genel Müdürlük                                :Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü,        

Genel Müdür                                     :Gençlik ve Spor Genel Müdürünü,

Federasyon                                        :Güreş Federasyonunu,

Federasyon Başkanı                           :Güreş Federasyonu Başkanını,

Lig Yürütme Kurulu                          :Federasyon Başkanının seçeceği kişilerden oluşan kurulu,

FILA                                                  :Uluslararası Güreş Federasyonunu,

İl Müdürlügü                                                 :Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü,

İl Müdürü                                          :Gençlik ve Spor İl Müdürünü,

Yıldızlar Süper Lig                             :Türkiye Yıldızlar Süper  (SR-GR) Ligini,

Yıldızlar I.Lig                                    :Türkiye Yıldızlar I. (SR-GR) Ligini,

Yıldızlar II.Lig                                   :Türkiye Yıldızlar II. (SR-GR) Ligini

ifade eder.

                                  

İKİNCİ BÖLÜM

Esas Hükümler

           

Madde-5:Liglerin Yapısı: Yıldızlar Süper,1.inci ve 2.inci Güreş Ligleri Federasyon tarafından hazırlanan Talimatta belirtilen sayıdaki spor Kulübünün  Yıldızlar kategorisindeki takımların oluşturduğu  liglerdir. Herhangi bir nedenle liglerde yer alacak takımların sayısında azalma olduğu takdirde, yeni kulüp ilavesi veya mevcut durumla lige devam edilmesi kararı Federasyon Yönetim kurulu tarafından verilir.

 

Madde-6:Yıldızlar Süper,1. ve 2. Ligleri Serbest ve Greko-Romen stilde karma olarak yapılır

Madde-7:Türkiye Yıldızlar Güreş Liglerinde 15-16-17 yaşındaki sporcular direkt olarak, 13-14 yaşındaki sporcular ise doktor raporuyla güreşebilirler. Yaş hesaplamasında ay ve gün aranmaz.       

      

 Madde-8:Yıldızlar Güreş Liglerinde sıkletler: (35- 38), 42 , 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85,                              (85-  100)  kg.dır. (11 Sıklet)        

Madde-9: Yıldızlar Güreş Liglerinde tolerans 1 kg.dır.

 

Madde-10:Yıldızlar Güreş Liglerinde her güreşçi kendi sıkletinde güreşir. (Bir Üst sıklette güreşemez.)

Madde-11:Yıldızlar Güreş Liglerinin teknik toplantısı müsabakalardan bir gün önce saat 17:00, tartılar ise aynı gün saat 18:00 – 18:30 arası yapılır. Müsabakaların başlama saati ise fikstür ile belirlenir. Takımlar istedikleri sayıda sporcu tarttırabilirler. 2 veya 3 gün devam edecek yıldızlar ligi müsabakalarında ikinci gün tartıları birinci gün müsabakaları bittikten 30 dk sonra yapılır. Takımlar isterlerse ilk gün tartıları geçerli olacak ve sadece sıklet değiştirecek sporcuları yeniden tarttırabilirler. Müsabakaların yerleri Federasyon tarafından belirlenir.

      

Madde-12:Türkiye Yıldızlar Süper,1.inci ve 2.inci Güreş Liglerinde; Sporcular tartı esnasında lisansları ile birlikte resimli nüfus cüzdanı veya pasaport getirmek zorundadırlar. Liglerde yarışacak 13-14 yaşındaki sporcular Doktor raporu ile güreşeceklerdir. Doktor raporları tartı sırasında ibraz edilmek zorundadır. Kulüpler müsabakalara gelmeden kendi bölgelerinden doktor raporlarını almak zorundadırlar. Tartı esnasındaki görevli doktor rapor vermek zorunda değildir. Doktor raporu bulunmayan sporcu tartıya alınmaz.

 

Madde-13: Yıldızlar Süper Güreş  Ligi: ( 8 Takım)

I.Kademe Müsabakaları:Takımlar;4’er takımlı A ve B gruplarına ayrılırlar.Takımlar Federasyonun belirleyeceği bir sahada birbirleriyle karşılaşırlar. Müsabaka sırası teknik toplantıda yapılacak olan kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar GR’den başlar.

 

II. Kademe Klasman Müsabakaları: Birinci kademe müsabakaları sonunda gruplarında 3.üncü ve  4.üncü   olan  kulüpler klasman grubuna kalırlar ve  4 takımlı bir grup oluştururlar. Takımlar birbirleri ile birer maç üzerinden karşılaşırlar. Klasman müsabakaları sonunda 3.üncü ve 4.üncü olan takımlar 1.lige düşerler. (2) İki Takım. Müsabakalar SR’den başlar.

II.Kademe Yarı Final –Final Müsabakaları: 1.Kademe Müsabakaları sonunda gruplarında ilk ikiye giren takımlar çapraz olarak birbirleri (A1 - B2  ve  A2 - B1 )  ile bir kez  karşılaşırlar. Müsabakalar sonucunda galip gelen takımlar finale yükselir, mağlup olan takımlar ise 3.lük ve 4.lük müsabakası yaparlar. Müsabakalar SR’den başlar.

Final Müsabakaları: Yarı final müsabakaları sonucunda galip gelen takımlar 1.incilik – 2‘ incilik, mağlup olan takımlar ise 3 ‘üncülük- 4’üncülük müsabakaları yaparlar. Final ve Üçüncülük-Dördüncülük Müsabakaları birer maç üzerinden yapılacaktır. Müsabakalar SR’den başlar.

2010-2011 Sezonu Yıldızlar Süper Güreş Ligini ilk 4 (Dört) sırada tamamlayan kulüplere Madalya, Kupa ve Para Ödülü verilir.

Madde-14:Yıldızlar Güreş 1.Ligi: (16 Takım)

I.Kademe Müsabakaları:Kulüpler;4’er takımlı 4 gruba ayrılırlar ve Federasyonun belirleyeceği bir sahada birer kez toplanarak birbirleri ile karşılaşırlar. Gruplarında ilk iki sırayı alan kulüpler Play-Off’a yükselir. 3.üncü ve 4.üncü  olan kulüpler Klasman müsabakaları yaparlar. Müsabaka sırası tartı öncesinde yapılacak kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar GR’den başlar.

A GRUBU

B GRUBU

C GRUBU

D GRUBU

A1

B1

C1

D1

A2

B2

C2

D2

A3

B3

C3

D3

A4

B4

C4

D4

                      

II.Kademe Play-Off Müsabakaları : Birinci kademe müsabakaları sonunda , gruplarında ilk iki sırayı alan kulüpler ikinci kademe Play-Of  grubuna yükselirler ve 4’er   kulüplü (aşağıdaki gibi) iki grup oluştururlar.Kulüpler bir birleri bir sahada birer maç üzerinden  karşılaşırlar.Play-Off müsabakaları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan kulüpler yarı finale yükselirler. Müsabakalar SR’den başlar. 

PLAY-OFF  A GRUBU

PLAY-OFF  B GRUBU

A1

A2

B2

B1

C1

C2

D2

D1

II. Kademe Klasman Müsabakaları : Birinci kademe müsabakaları sonunda gruplarında 3.üncü ve  4.üncü   olan  kulüpler klasman gruplarına kalırlar ve  4’er   kulüplü (aşağıdaki gibi) iki grup oluştururlar. Kulüpler birbirleri bir sahada birer maç üzerinden karşılaşırlar. Klasman müsabakaları sonunda KA ve KB gruplarında 3.üncü ve 4.üncü olan takımlar 2.lige düşerler. (4) dört Takım. Müsabakalar SR’den başlar.

KLASMAN  A GRUBU

KLASMAN  B GRUBU

A3

A4

B4

B3

C3

C4

D4

D3

TALİMATIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber 1643 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Talimatlar

Güreş Eğitim Merkezleri Seçme Sınav Talimatı.2012

Güreş Eğitim Merkezleri Seçme Sınav Talimatı.2012 27 İlimizde 29 Merkezde Güreş branşında faaliyetini sürdüren Güreş Eğitim Merkezleri sınav tarihi belli oldu

2012 Yılı Grup ve Türkiye Şampiyonaları Talimatı.09.04.2012

2012 Yılı Grup ve Türkiye Şampiyonaları Talimatı.09.04.2012 Güreş Federasyonu Başkanlığı 2012 Yılı Grup ve Türkiye Şampiyonaları Talimatında değişiklikler yapılmıştır.
Fevzi Şeker'in son röportajı.16/Aralık/2011



ANKET

Sizce 2011-2012 Sezonu Büyükler SR-GR Güreş Ligi kaç hafta olmalıdır?








Tüm Anketler

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

Copyright Ermeydani.Net 2009
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi